Διοίκηση Επιχειρήσεων Πάτρας
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Διοίκηση Επιχειρήσεων Πάτρας

Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας - ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
 
ΦόρουμLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

 

 Επαγγελματικά Δικαιώματα ΕΣΠΣ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 9
Ημερομηνία εγγραφής : 28/09/2013

Επαγγελματικά Δικαιώματα ΕΣΠΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Επαγγελματικά Δικαιώματα ΕΣΠΣ   Επαγγελματικά Δικαιώματα ΕΣΠΣ I_icon_minitimeΤρι 1 Οκτ - 9:51:53

Η φιλοσοφία με την οποία σχεδιάστηκε το πρόγραμμα σπουδών είναι να διασφαλίσει στους σπουδαστές ότι με την απόκτηση του πτυχίου θα μπορούν με επιτυχία να αντεπεξέλθουν επαγγελματικά στις υποχρεώσεις τους, έχοντας διαμορφώσει ένα προφίλ ακαδημαϊκά πλήρες, όσο και αναγκαίο για την αγορά εργασίας. Η πεποίθηση αυτή στηρίζεται στο ότι οι πτυχιούχοι του Τμήματος έχουν θεσμοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με το ΦΕΚ 194 ΤΑ / 1-10-2009.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι Πτυχιούχοι του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων αποκτούν τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις, οι οποίες τους επιτρέπουν να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, υποστηρίζοντας επιτυχώς την αξιοποίηση των μεθόδων και της τεχνολογίας του Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και των Πληροφοριακών Συστημάτων σε όλους τους τομείς εφαρμογής τους στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

Οι Πτυχιούχοι του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων απασχολούνται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες και επαγγελματίες, σε όλους τους τομείς αξιοποίησης των Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και των Πληροφοριακών Συστημάτων, σε θέματα που σχετίζονται με τη μελέτη, την ανάπτυξη, τη διαχείριση, την εφαρμοσμένη έρευνα, την εκπαίδευση και την κατάρτιση.

Οι γνώσεις και δεξιότητες που αποκτούν τους καθιστούν ικανούς να διεκπεραιώνουν λειτουργίες Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, Διοίκησης και Οργάνωσης οικονομικών μονάδων και οργανισμών, διοίκησης - ανάπτυξης - βελτίωσης και χρήσης Πληροφοριακών Συστημάτων, Ανάπτυξης, Παροχής Υπηρεσιών, Ανάλυσης Οικονομικών Δεδομένων, Εποπτείας και Ελέγχου, Εφαρμοσμένης Έρευνας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Πιο συγκεκριμένα, οι πτυχιούχοι του Τμήματος μπορούν να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία ως μεσαία στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών σε αρκετούς τομείς.

Πιο αναλυτικά, οι εργασίες τις οποίες μπορεί να επιτελέσει αποτελεσματικά ένας απόφοιτος του Τμήματος ΕΣΠΣ εντάσσονται στο πλαίσιο της Λήψης Επιχειρηματικών Αποφάσεων με χρήση σύγχρονων ποσοτικών μεθοδολογιών και ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων και είναι ενδεικτικά οι ακόλουθες:

1. Στατιστική και οικονομετρική ανάλυση δεδομένων

2. Ζητήματα επιχειρησιακής έρευνας και βελτιστοποίησης συστημάτων - διαδικασιών

3. Κοστολόγηση, Κατάρτιση προϋπολογισμών, χρηματοοικονομικές αναλύσεις, διαχείριση χαρτοφυλακίου

4. Μάνατζμεντ - Μάρκετινγκ και προώθηση πωλήσεων

5. Προβλέψεις επιχειρηματικών και οικονομικών μεγεθών

6. Διασφάλιση ποιότητας και πιστοποίηση διαδικασιών

7. Ορθολογική διαχείριση έργων και λειτουργιών, εφοδιαστική αλυσίδα

8. Αναζήτηση και εξόρυξη δεδομένων επιχειρηματικής φύσης

9. Αξιολόγηση δεδομένων και μετασχηματισμός τους σε χρήσιμη πληροφορία για την υποβοήθηση λήψης ορθολογικών επιχειρηματικών αποφάσεων

10. Σχεδίαση και Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων

11. Ανάπτυξη εφαρμογών ηλεκτρονικού επιχειρείν

12. Λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων και ανάπτυξη ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων με εισροές από όλες τις πιο πάνω επιμέρους γνώσεις και δεξιότητες

Παράλληλα, οι πτυχιούχοι του τμήματος μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στον ευρύτερο χώρο των επιχειρηματικών σπουδών.



Το Περίγραμμα Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των πτυχιούχων του Τμήματος αναφέρει τα εξής:

Α. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις τους, δύνανται να απασχολούνται ως στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, με το αντικείμενο του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού από πλευράς καθορισμού σχεδίων ανάπτυξης, εφαρμογής μεθοδολογιών υποστήριξης επιχειρηματικών αποφάσεων και διαχείρισης πληροφοριακών συστημάτων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι εν λόγω πτυχιούχοι είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες μπορούν να απασχολούνται σε έρευνες και μελέτες σε θέματα επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαχείρισης πληροφοριακών συστημάτων. Στα πλαίσια της άσκησης του επαγγέλματός τους, οι παραπάνω αναφερόμενοι πτυχιούχοι μπορούν να ασκήσουν τις παρακάτω επαγγελματικές δραστηριότητες:

1. Εκπόνηση επιχειρηματικών - επιχειρησιακών, στρατηγικών και τακτικών σχεδίων ανάπτυξης επιχειρήσεων και οργανισμών & Εκπόνηση μελετών προγραμματισμού και διαχείρισης έργων.

2. Διενέργεια ερευνών αγοράς, στατιστικών ερευνών και προβλέψεων.

3. Λήψη αποφάσεων ορθολογικής λειτουργίας των οικονομικών μονάδων.

4. Σχεδιασμός συστημάτων κατάρτισης προϋπολογισμών και παρακολούθησης ταμειακών ροών, ανάλυση προβλημάτων χρηματοδότησης έργων.

5. Εφαρμογή μεθόδων διοίκησης ολικής ποιότητας σε έργα και προγράμματα σύνταξη προτάσεων για ISO, πιστοποίηση.

6. Ανάπτυξη και διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης.

Β. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος μπορούν να απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Γ. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος μπορούν να διορίζονται στο δημόσιο και να εξελίσσονται στις βαθμίδες ιεραρχίας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Δ. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος έχουν δικαίωμα να διορίζονται ως εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ20 (Πληροφορικής) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως φυσικά ορίζεται από τις υπάρχουσες ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, το ΠΔ 118/1995 (ΦΕΚ 75 ΤΑ / 18.04.1995): «Καθορισμός των προσόντων διορισμού στους κλάδους ΠΕ19 και ΠΕ20 πληροφορικής Εκπαιδευτικού Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων», όπως συμπληρώθηκε από το ΠΔ 268 (ΦΕΚ 268 / 28.12.2004), δίνει το δικαίωμα στους απόφοιτους του Τμήματος να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί του ΠΕ20.

Ε. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος, με την απόκτηση του πτυχίου τους, ασκούν το επάγγελμα, στο πλαίσιο των παραπάνω επαγγελματικών δικαιωμάτων.


πυγή: bpis.teipat.gr
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://deteipat.forumgreek.com
 
Επαγγελματικά Δικαιώματα ΕΣΠΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Επαγγελματικά Δικαιώματα Τμήματος Διοίκησης
» Επαγγελματικά Δικαιώματα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Διοίκηση Επιχειρήσεων Πάτρας :: ΓΕΝΙΚΑ :: Ανακοινώσεις-
Μετάβαση σε: